Αναφορικά για το βραχιόλι

2019-11-08 22:21

Βραχιόλια έχουν εντοπιστεί μετά από ανασκαφές στην Αίγυπτο, όπου τα στοιχεία δείχνουν ότι άνδρες και γυναίκες φορούσαν κοσμήματα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις αιγυπτιακές μούμιες όπου έχουν βρεθεί πολλά κοσμήματα μεταξύ των οποίων και βραχιόλια όπου σ’ αυτά τα μοναδικά κομμάτια τέχνης ήταν χαραγμένα λιβελούλες, μέλισσες και άλλα συμβολικά πλάσματα. Κατά τη ρωμαϊκή εποχή συναντούμε βραχιόλια με σχέδια όπως περιτυλιγμένα φίδια, λεοντοκεφαλές, και τον κόμπο Ηρακλή. Τα όμορφα κοσμήματα των γυναικών συμπεριλαμβανομένων και των βραχιολιών που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία αποτελούσαν και αποτελούν ένα βασικό μέρος της σημερινής κοινωνίας. Στην Ελλάδα τα βραχιόλια είχαν σχέδιο φύλλα ακάνθου και ζώων με τη διαφορά ότι τα μάτια τους κοσμούσαν πολύτιμοι λίθοι. Οι πολύτιμοι λίθοι που χρησιμοποιούνταν σε αυτά τα αρχαία κομμάτια προσδιόριζαν το γόητρο και την τιμή αυτού που τα φορούσε.

Σήμερα ένας συνηθισμένος τρόπος για να δείξει κάποιος την αγάπη του, την συμπάθεια του, την εκτίμησή του σ’ ένα πρόσωπο είναι να του δωρίσει ένα ωραίο κόσμημα.

βραχιόλια γυναικεία βραχιόλια βραχιόλια τιμές

Είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι στην κοσμηματοθήκη κάθε γυναίκας είναι το βραχιόλι «τένις». Το βραχιόλι «τένις» είναι παραδοσιακά ένα βραχιόλι που διαθέτει μια γραμμή συμμετρικά διαμορφωμένο διαμαντιών. Το όνομά του το πήρε το 1987 όταν η τότε νο.1 πρωταθλήτρια κόσμου Κρις Έβερτ έπαιζε στο τουρνουά U.S Open φορώντας ένα όμορφο διαμαντένιο βραχιόλι. Το βραχιόλι όμως σε κάποια στιγμή θρυμματίστηκε και τα διαμάντια διασκορπίστηκαν στο τερέν με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας μέχρι να επανακτηθούν τα διαμάντια του βραχιολιού. Από εκείνη την ημέρα η φήμη του συγκεκριμένου τύπου βραχιολιού απογειώθηκε με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες αστέρια του τένις να φορούν το βραχιόλι «τένις» με σκοπό τον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Αναφέρετε ότι η Σερένα Ουίλιαμς το 2002 κατά τη διάρκεια του U.S Open,   φορούσε ένα πανέμορφο βραχιόλι «τένις» αξίας 29.000 δολλαρίων, που το διακοσμούσαν 224 διαμάντια. Όμως επειδή δεν είναι πάντα απαραίτητο τα κοσμήματα να είναι τόσο ακριβά, «τένις» βραχιόλια μπορούν να δημιουργηθούν με διάφορους τύπους μετάλλων και μπορούν επίσης να δημιουργηθούν με γυαλί ή συνθετικές πέτρες. Το βραχιόλι «τένις» συμβολίζει την τιμή και την αγάπη.

Τα γυναικεία κοσμήματα δημιουργούν πάντα μία αναταραχή. Η ομορφιά τους τα καθιστά έργα τέχνης καθώς πέτρες ιδιαίτερης κοπής και λάμψης προσδίδουν κομψότητα. Φορώντας μενταγιόν, βραχιόλια, σκουλαρίκια και γενικά κοσμήματα, οι γυναίκες λάμπουν από χαρά και απολαμβάνουν να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Τα νεαρά κορίτσια όμως προτιμούν να φορούν βραχιόλια από δέρμα, καουτσούκ, μέταλλο ή χάντρες μιας και ταιριάζουν πιο πολύ στο νεαρό της ηλικίας τους. 

ασημένια βραχιόλια κοσμήματα βραχιόλια καρδιά βραχιόλια

Όπως όμως και να έχει βραχιόλια με διαμάντια ή όχι, προσθέτουν λάμψη σ’ αυτήν που τα φορά. Και τα βραχιόλια όπως και όλα τα κοσμήματα θα συνεχίζονται να φορούνται από όλες τις ηλικίες δηλώνοντας την αγάπη των γυναικών για την ομορφιά.

Πίσω

Καταπληκτικές προσφορές σε γυναικεία βραχιόλια